Gevulde avocado (met zalm en zo)

gevulde avocado met zalm

Stel dat je dit weekend een Paasdiner moet, wilt of gaat organiseren en je wilt een geinig voor- of bijgerecht op tafel zetten, dan is dit zeker een leuke om uit te proberen. Het is niet moeilijk, duurt niet lang, ziet er chic uit en het smaakt ook nog eens lekkerrrr. Want avocado.

Spullen! (voor vier personen)

  • 4 avocado’s
  • verpakking gerookte zalm
  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • peper
  • zout
  • setje bosuitjes (ook wel lente-uitjes genoemd)
  • citroensap
  • bieslook

Voorbereiding

Halveer de avocado’s en verwijder de pit.

Ja, hèhè, die kun je niet opeten. Dat ding is crisishard. Je schijnt er wel een avocadoplant mee te kunnen maken trouwens. Ach, laten daar nou allerlei filmpjes van zijn ook nog, op JijBuis! Wat leuk. Klik hier voor een instructie door een mooi blond meisje.

Haal dan het vruchtvlees uit de halve avocado, maar zorg dat de schil in tact blijft, want die ga je gebruiken als bakkies. Snijd de tomaten, een halve komkommer en het avocadovleesch in kleine blokjes, KLEINE blokjes! Pak dan een stuk of vier bosuitjes en snijd die in kleine ringetjes. Waarom zo klein? Gewoon. Dan neem je straks een hap en dan proef je in elk geval álle ingrediënten, in plaats van alleen een blok tomaat in je mond. Kijk eventjes hoeveel je van de zalm gebruikt, want dat moet in balans zijn met de rest van de gear. Eigen inzicht, yo. De zalm moet je ook snijden, in ‘snippers’ of zo. Als het goed is heb je nu alles gesneden.

Doen!

Meng de avocado, zalm, tomaat, komkommer en bosui door elkaar in een schaal, sprenkel er wat citroensap overheen en voeg wat peper en zout toe. De hoeveelheid mag je ook lekker weer helemaal zelf bepalen. Gewoon even proeven. Schep dan de avocadoschillen vol met het mengsel, leg ze op een gaaf bordje en maak het gerechtje af met twee stengeltjes bieslook erop. (Je zou de bieslook ook klein kunnen snijden en door het mengsel kunnen doen, maar nu zijn ze alleen ter decoratie. Het oog wil ook wat. Man, je kunt het zo in een restaurant opdienen, deze Terrabites.) Geef je eters er een dessertlepeltje bij en happen maar. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *