Heersende fusionwraps

fusionwraps

Deze heersende fusionwraps zijn uitstekend te happen op een zomeravond, met een puik witbiertje erbij bijvoorbeeld. Ook als lunch zijn ze prima geschikt. Deze wraps zijn fusion door de combinatie van ingrediënten van over de hele wereld. Absoluut een aanrader!

Spullen! (voor 2 personen aan fusionwraps)

 • 4 tortillawraps
 • +/- 250 gram kipfilet
 • een krop ijsbergsla of een zakje veldsla
 • een klein blikje maïs
 • 1 avocado
 • 2 theelepels chilipoeder
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels mayonaise
 • chilisaus
 • peper
 • zout
 • eventueel 1 bakje waterkers

Voorbereiding

Zorg ervoor dat de avocado lekker rijp is, zodat je hem goed kunt prakken. Bij de meeste supermarkten kun je ‘eetrijpe’ avocado’s krijgen, maar mocht je nou zo’n weerbarstige avocado hebben die het vertikt rijp te worden, plop hem dan even met een banaan in een gesloten plastic zak. Dat versnelt het rijpingsproces als een malle.

Doen!

Snijd de kip in kleine blokjes. Meng in een kommetje drie eetlepels (ook wel bekend als ‘een scheutje’) olijfolie met de chilipoeder en een eetlepel (mag ook ‘een scheutje’ zijn) chilisaus. Marineer de kipstukjes in dit mengsel en laat het een minuut of tien staan. Uiteraard mag dat ook langer zijn, zolang je daarna de kip maar gaar bakt.

En dan?

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees met een lepel uit de twee helften. Waarom met een lepel? Omdat dat het meest handig is natuurlijk. Maar gebruik gerust een haarborstel, kruimeldief of sleutelbos als je dat leuker vindt. Prak het vruchtvlees totdat het een enigszins gladde substantie is geworden en meng het dan met de mayonaise. Voeg een snufje zout en wat peper aan het mengsel toe. ‘Een snufje’ is naar eigen inzicht te bepalen overigens. Laat de maïs goed uitlekken en schep het door het avocadomengsel. Je mag vast even proeven! Ehrmagehrd, dat alleen is al niet te versmaden, toch?

Vervolgens

Verwarm de wraps 20 seconden in de magnetron op maximaal vermogen. Of zo. Je kunt je ze ook eventjes in een koekenpan opwarmen, dat moet je zelf weten. Beleg de wraps met wat sla, de kipstukjes en het avocadomengsel. Doe er naar smaak wat chilisaus over en maak de fusionwraps eventueel nog wat verder af door de waterkers eroverheen te strooien. Dat laatste is absoluut geen voorwaarde voor deze wraps, maar het is een puike toevoeging.

Rol tot slot de wraps op en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *