rendang

Retesnelle rendang

Dit reteheersende gerecht is retesnel en retelekker. “Maar rendang bereiden duurt toch heel lang, wegens vlees stoven?” Ja, fuck dat. Daar doen we niet aan, hoor. Who’s got time for that! Tevens is dit gerecht verre van halal, dus als je anti-varkensvlees bent, moet je het maar met ander vlees bereiden. Op de verpakking staat trouwens ook rundvlees, maar schnitzeltjes lenen zich hier gewoon zo goed voor, ook prijstechnisch.

Ingrediënten (voor 2 personen aan rendang)

  • 2 verpakkingen Conimex rendang vlees (boemboe voor licht pittig gestoofd rundvlees)
    * Recordscratch* CONIMEX? Maak nou een geintje, Incognito… Nee, geen geintje. Okay, het is Conimex, dus retezout, maar deze is echt goed te hachelen.
  • +/- 250 gram varkensschnitzel
  • rijst (voor twee personen, dat moet je zelf maar even bepalen)
  • sperziebonen (voor twee personen, weet ik veel, 50 boontjes of zo?)
  • kokosmelk
  • olijfolie

Voorbereiding

Snijd de schnitzel in reepjes. Of stukjes. Of blokjes. Reepjes zien er spannender uit. Doe dan iets met de sperziebonen zodat er geen puntjes meer aan zitten. Dat kan met een mes, maar dat mag je zelf weten. Het mag ook met een puntenslijper, maar dat kan wel eens erg lang duren. Er zijn ook huismerken van dit soort rendang, maar na uitgebreid onderzoek is gebleken dat Conimex verreweg de beste is. Doe nou maar niet zo stoïcijns, Incognito, je probeert ons Conimex te laten vreten. Jaha! Maar heb je deze al geproefd dan? Nee, want ík maak zelf boemboe, luiwammes.

Bereiding

Nu komt het makkelijkste deel. Kook de rijst in half water, half kokosmelk. (Hoeveel water en kokosmelk je nodig hebt, hangt af van hoeveel rijst je maakt. Naar eigen inzicht dus.) Pas wel even op, want die combinatie heeft de neiging over te gaan koken en dat levert witte, plakkerige zooi op. *grijns*

Kook de sperzieboontjes tot jij vindt dat ze klaar zijn. Bak de schnitzeldingen in olijfolie gaar en schep dan de boemboe erdoorheen. Die Conimexzooi dus. Ja, die zooi. Er zal wat vleesvocht uit je schnitzelunits gekomen zijn waarmee je die gear kunt mengen tot een soort saus. Als je het leuk vindt, zou je nog een klein scheutje van de kokosmelk kunnen toevoegen voor smeuïgheid. Het is nu een kwestie van roeren tot al het vlees bedekt is. Niks stoven, niks koken, niks braden; mengen tot alles warm is en klaar is Kees, of Reet, of wie er dan ook maar aan het koken is. Niemand gaat dit koken, Incognito. Hoezo niet? CONIMEX! Ja, maar… (Klik hier om de rendang even lekker te zien pruttelen.)

Klaar

Kokosrijst, sperziebonen en rendang opscheppen en opeten die hap. Eet smakelijk! Of succes bij de toko om ingrediënten voor een boemboe die langer duurt te kopen…

No Comments

Leave a Comment

%d bloggers liken dit: