No Bake Malteser Cake

malteser cake

Simpel en lekker, daar houden wij van. En denk nu niet dat we lui zijn; we staan graag uren in de keuken. Het liefst niet alleen, natuurlijk. Gewoon gezellig; wijntje erbij, blokje kaas en dan lekker gezellig kletsen. Snoepen van wat je klaar aan het maken hoort daar zeker bij. Je moet tenslotte al je ingrediënten proeven voordat je ze gaat verwerken. Eén van onze favorieten voor nagerecht of tussendoor, of wanneer dan ook, is Malteser cake. Zeer simpel te bereiden en om je vingers bij af te likken.

Wat heb je nodig:

100 gram maltesers
100 gram melkchocola
100 gram pure chocola
100 gram boter
3 eetlepels Maple Syrup (o.a. verkrijgbaar bij C1000) of andere stroop
100-120 gram biscuitjes

Voorbereiding

Leg een stuk vershoudfolie in een ovenschaal, zodat je achteraf de Malteser cake er makkelijk uit kan halen.

Bereiding

Smelt  de boter, de chocola en de stroop in een pan op een heel zacht vuurtje.
Roer dit goed door zodat de koekkruimels gelijkmatig verdeeld zijn.  Daarna voeg je voorzichtig de Maltesers toe en roer je alles even snel door. Niet te lang roeren, want anders smelten de Maltesers meteen. Giet het mengsel in de ovenschaal en zet deze voor een paar uur in de koelkast. Als de cake hard is geworden, is hij klaar!

Gelukkig knap je na drie stukken al bijna uit elkaar, anders eet je hem in één keer op.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *