Verrijkte tonijnsalade (als snack of op brood)

tonijnsalade

Tonijnsalade is lekker, wegens tonijn! Dit luie recept is ideaal voor een vrijdagmiddagborrel of een feessie, omdat het retemakkelijk is en lijkt alsof je echt waanzinnig hard in de keuken hebt gestaan om helemaal zélf tonijnsalade te maken.

Verrijkte tonijnsalade is dus meer voor de show, maar het is gewoon een puike snack, dus here goes.

Benodigdheden

•bakje tonijnsalade van huismerk Appie

•twee blikjes tonijnstukken in zonnebloemolie

•citroensap

•wraps (maat, soort en hoeveelheid naar eigen inzicht) (Of dus een boterham)

•optioneel: peper, zout

•garnering: bieslook

Voorbereiding

Geen. Ha! Dat is ook weer makkelijk. Nee, wacht, er zijn nog wel een paar dingen die je moet doen die onder ‘voorbereiding’ vallen. Open de verpakkingen en laat de tonijnstukken uitlekken. Snijd de wraps in vieren (als je kleine wraps hebt) of zessen (als je die grote hebt) en leg die stukjes wrap supernetjes op een bordje. Je kunt ze leuk stacken bijvoorbeeld, of als een waaier uitspreiden.

Bereiding

Schep de tonijnsalade in een kom en kieper de twee uitgelekte blikjes tonijn eroverheen. Nu is het een kwestie van met een vork de tonijnstukken verkleinen en door de al bestaande tonijnsalade mengen. Verrijking! Het mooie is dat je in een minuut eigenlijk een compleet nieuwe salade gefixt hebt die extra lekker is. Druppel nog wat citroensap door het mengsel en als je het nou enorm lekker vindt, wat peper en zout, maar dat is niet eens nodig. Schep de salade nu in een tof bakje of op dat ene bordje dat je toen als souvenir uit Barcelona had gekregen. Dan gebruik je die in elk geval ook nog eens, weet je. Maak het af met een paar bieslookjes ter garnering en serveer de verrijkte tonijnsalade met de wrapstukjes en een lepel. Plemp zoveel salade op een stukje wrap als lekker is en smullen maar!

Tip: op brood

Deze verrijkte tonijnsalade is ook reteheersend op brood!

Nee

Nee. Geen ui. Ui is bah en laat je enorm uit je giechel meuren, dus in dit recept zit geen ui verwerkt. Daarnaast is de smaak van ui meestal nogal overheersend, en dat is gewoon zonde van de salade. Dus nee. Geen ui!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *