Huisgemaakte Oreo’s

oreo

Oreo’s zijn echt zoveel omnomnom! Als ik eenmaal aan een rol begin, is er een grote kans dat deze in een keer helemaal op gaat. Luxe probleem, ik weet het. Maar nog erger is het als je ontzettende trek in Oreo’s hebt, maar je ze niet in huis hebt! Gelukkig heeft Terrabites de oplossing. Oreo’s zijn niet echt heel ingewikkeld om te maken en de meeste spullen heb je wel in huis.

Bovendien gebruiken we in dit recept boter in plaats van palmolie. Het enige nadeel is dat het nog wel eens kan gebeuren dat de vulling al op is voor de Oreo’s de oven uit komen… Nou ja, dan houd je in ieder geval heerlijke chocoladekoekjes over.

Ingrediënten voor het deeg

260 g patent bloem of Zeeuwse bloem
5 g (ruim 1 tl) bakpoeder
40 g cacaopoeder (bijvoorbeeld Valrhona)
snufje zout
110 g zachte boter
170 g poedersuiker
1 ei
15 g melk
25 g 100% pure cacao chocolade, geraspt
1 tl vanille extract

Ingrediënten voor de vulling

250 g poedersuiker
50 g zachte boter
30 g melk
1/2 tl vanille extract

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bereiding

Volg de bereiding van het filmpje hieronder en smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *