Een parel onder de pizzarecepten: Pizza di Perla

Pizza! Wij Nederlanders zijn er gek op! Je kunt ze dan ook in alle soorten en maten bestellen, uit het vriesvak trekken of, het lekkerst van allemaal, zelf maken. Het pizzarecept dat ik nu met jullie ga delen noem ik de Pizza di Perla; een parel van een pizza.

Mocht je je eraan gaan wagen om zelf een pizza te maken, dan is het geheel aan je eigen creativiteit en smaak wat je op je pizza doet. Plakjes salami, geraspte kaas, ansjovis, tonijn, blokjes ham, ananas. De mogelijkheden zijn eindeloos. De meeste zelfgemaakte pizza’s zijn echter een kopie van wat er in de pizzeria te krijgen is. De Tonno, Caprese, Pepperoni en de Margarita. Als het maar Italiaans klinkt dan klinkt het al lekker. Dit recept komt uit onze eigen keuken.
Tip: Je kunt dit recept overigens ook zonder pizzabodem als verrukkelijke ovenschotel bereiden. Gebruik dezelfde ingrediënten, alleen doe die dan in een ingevette ovenschaal.

Ik zal jullie niet langer in spanning houden. Wat heb je nodig voor deze awesome Pizza di Perla?

Ingrediënten (voor één pizza Di Perla)

 • pizzabodem (Haal lekker makkelijk kant en klaar pizzadeeg uit het vers vak bij je supermarkt. Hier zit gelijk een potje tomatensaus bij, dus dan heb je de basis al.)
 • cherrytomaatjes
 • 1 courgette
 • Chevre Doux geitenkaasjes
 • reepjes gerookte kipfilet
 • verse tijm (of gedroogd indien niet voorradig)

Bereiding

Haal het pizzadeeg uit de verpakking, rol deze uit en bestrijk het deeg met de meegeleverde tomatensaus. Het bedje is nu gespreid voor de rest van de ingrediënten. Snijdt de courgette in kleine blokjes en de cherrytomaatjes in kwartjes en verdeel alles zo speels mogelijk over je pizzabodem.

Kijk even op de verpakking hoe lang er gebakken moet worden en hoe heet de oven moet. Serveer de pizza met veel handgebaren. Mangiare gustoso!

2 Comments

 • Martin 20 februari 2019 at 17:36

  Dat van die ovenschotel fascineert me. Werkt het ook de andere kant op, kan ik de inhoud van een ovenschaal ook op een pizza bodem doen???

  Reply
  • Frodooh 22 februari 2019 at 13:07

   Hallo Martin,

   Ja maar natuurlijk kan dat. In principe is een pizzabodem de drager van de ingrediënten en de saus heeft als functie er voor te zorgen dat het er niet van af valt. Deze pizza is ontstaan toen ik in een vakantiehuisje zat en het oven gerecht wilde maken en toen bleek dat er geen ovenschaal aanwezig was.

   Reply

Leave a Comment

%d bloggers liken dit: