Ovenschotel met courgette en kaas grillo’s

ovenschotel

Bij de supermarkt kom je wel eens nieuwe dingen tegen die je nog niet kent. Wij hadden zelf dan ook geen idee wat kaas grillo’s zouden zijn, maar het blijken blokjes grillworst met kaas te zijn. Je kunt ze in een mum van tijd in de oven bereiden. Het leek een prima plan om die eens door een reeds bestaande ovenschotel te doen en dat was een succes. Het meeste werk is het snijden en het kwijlend voor de ovendeur staan.

Voorbereiding

Verwarm je oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met wat olijfolie. Dat is het eigenlijk wel. De rest komt bij bereiding.

Ingrediënten (voor 2 personen aan ovenschotel)

  • doosje cherrytomaatjes
  • één courgette
  • een verpakking geitenkaas (125 gr)
  • verpakking kaas grillo’s
  • olijfolie
  • eventueel wat tijm

Bereiding

Snijd de cherrytomaatjes, courgette en kaas grillo’s in blokjes. Meng deze blokjes in de ovenschaal goed door elkaar.
De geitenkaas, waar we dol op zijn, is natuurlijk lekker plakkerig. Dat geeft niet, maar het maakt het snijden ervan niet bepaald handig. Verdeel daarom de geitenkaas met je handen over de ingrediënten in de ovenschaal. Kruimel het een beetje zodat overal wat geitenkaas komt te zitten. Je kunt ook de geitenkaas dwars door de courgette, cherrytomaten en kaas grillo’s doen, dat maakt voor het eindresultaat weinig uit.

Zet de ovenschotel in het midden van de voorverwarmde oven en blijf er ongeveer een kwartiertje lekkerbekkend voor staan. Natuurlijk kun je ook eventjes wat anders gaan doen, zoals de tafel dekken en iets te drinken inschenken. Combineer dit gerecht eventueel met wat toast! Bon apetite.